Try-out relatie
Try-out relatie. We doen veel onderzoek naar van alles en nog wat en nu worden er cijfers gepubliceerd over hoe lang mensen in een relatie bij elkaar blijven. Uit de cijfers komt naar voren dat met name hoger opgeleiden minder overgaan tot een scheiding. Dat samenwonenden, zonder kinderen eerder uit elkaar gaan en het zelfs zo is dat we met onze eerste partner samenwonend starten, en daar meestal niet bij blijven. Dit wordt een try-out relatie genoemd.
Een try-out
Je hebt iets bedacht en je wilt het uittesten, om te bezien of datgene wat je hebt bedacht, positief is, of het aanslaat. Dat we dat bij relaties nu ook gaan doen, een bijzondere ontwikkeling, eerlijk gezegd. Want waar draait en gaat het in de liefde nu om? Het gaat om de liefde. Als je in een relatie stapt om deze uit te proberen, wat is dan de betekenis nog van het aangaan van een relatie. Hoe beleven we dan dit samenzijn? Is de reden dat je wilt kijken of jijzelf geschikt bent voor een relatie? Doe je het, omdat je nog geen idee hebt wat jij er mee wilt. Laat je de relatie dan niet afhangen van dingen buiten jezelf om?
Aan de andere kant, heeft het ook een positief iets in zich. Beter eerst goed kijken, voelen en ervaren of je op je plek zit en als het niet bevalt dan door naar de volgende. Maar toch, de ene persoon is de andere niet. En je kunt datgene wat je aan deze persoon niet beviel, niet neerleggen bij de ander. Wat is dan in deze een try-out relatie?
Een relatie als een wegwerp voorwerp
Als je eerst maar eens het met iemand probeert om te willen zien of het werkt en als dat niet zo is, dat je het dan weg kunt gooien. Wat doet dit met de twee mensen hun psyche! Hebben beiden naar elkaar uitgesproken dat ze er zo samen in staan! Of is het van beide kanten helemaal niet aan de orde om het samen te gaan proberen en willen ze er wel degelijk een succes van maken en als dat niet lukt dan. Dan is er toch pijn, lijkt mij. Dan is er verdriet. Want als de een wel serieus is geweest en niet wist van de ander dat die iets aan het uitproberen was, dan ben je toch niet eerlijk naar elkaar. En is eerlijkheid niet de basis die ten grondslag ligt aan een liefdesrelatie? Is de liefde tussen twee mensen zo niet verworden tot iets wat je kunt kopen, of bezitten! Dat je kunt weggooien als het je niet meer bevalt!
Een relatie is kostbaar
Een relatie aangaan met de intentie deze uit te proberen, is een mijn inziens enge ontwikkeling. Er wordt dan voorbijgegaan aan de onderliggende betekenis van de liefde. Als je van te voren al weet dat je iets aan het uitproberen bent, doe je er dan alle moeite voor om het tot een succes te maken? Laat je het net zo makkelijk weer los, als dat je er aan begonnen bent? Een relatie is zo kostbaar en de ander ‘misbruiken’ om te bezien of het je bevalt, daar zet ik toch grote vraagtekens bij.
Worden spirituele hulplijnen en dan geef ik hierbij een hele goede aan www.qmediums.nl niet dagelijks vele malen gebeld door mensen die in de relationele sfeer pijn, verdriet ervaren. Al deze mensen zijn niet gestart met de relatie als een try-out. Die zijn de relatie gestart met de intentie voor de eeuwigheid er een succes van te maken. Anders zou er ook niet zo onnoemlijk veel vragen elke dag voorbij komen over de liefde en relaties op www.qmediums.nl.
Een nieuwe trend de try-out relatie
Wellicht ben ik ouderwets, zie ik de liefde tussen twee mensen misschien niet meer in het juiste perspectief. Als de reden voor de try-out is dat je persoonlijk wilt groeien en daar samen weet van hebt, dan is het een mooie nieuwe trend. Laten we liefde nooit gaan zien als iets wat er bij hoort, dat we uitproberen en kunnen weggooien, want dan gaat de mensheid ten onder aan zijn eigen leven. Dan is de mens de robot geworden. Een leven zonder echte en oprechte liefde kan gewoonweg niet.
Liefdevolle groet, Claris top medium qmediums.nl.