Hoe weet ik nu of ik iets voel? Sla jezelf eens met een hamer…

Hoe weet ik nu of ik iets voel? Sla jezelf eens met een hamer...Voelen is naar buiten komen met wat er in je leeft… Je kunt als medium gelukkig vaak een klant geruststellen en die hangt dan in ieder geval met een iets minder kloppend hart op. Maar al snel zoekt deze cliënt je weer op. Er is iets gebeurd en de angst is wederom om het hart geslagen.

Opnieuw heb je een goed en fijn gesprek met deze cliënt en er volgen er meer. Gelukkig heeft de cliënt in de gaten dat de gesprekken met een gekwalificeerd medium iets toevoegen voor haar en aangezien ze het leven wat ze tot op heden heeft geleid, haar niets dan ellende heeft gebracht. Is ze klaar voor een nieuwe start in haar leven.

Ze ziet de meerwaarde van de gesprekken met de spirituele hulpverlener en waar de gesprekken in het begin een meer voorspellend karakter hadden, wordt er nu veel meer over inzichten en bewust zijn gesproken.

De cliënt is toe aan de verandering, het medium kan daarbij van dienst zijn. Als deze aangeeft dat het hoofd te veel een hoofdrol in haar leven speelt en ze dichter bij haar gevoel moet komen. Zegt de cliënt, hoe weet ik nu wat ik voel? Ik voel eigenlijk niets meer, dat ben ik in de loop der jaren wel kwijtgeraakt.

Ah, zegt het medium, als je je gevoel bent kwijtgeraakt, sla dan jezelf eens met een hamer hard op je vinger. Ik kijk wel uit, dat doet pin, zegt de cliënt lachend. Zie je wel, dat je wel kunt voelen en dat je ook weet wat pijn doet en geen pijn doet. Eigenlijk wel hé, ik heb mijn gevoel verstopt voor de pijn. Maar ik het het zo erg verstopt dat ik niet eens meer blijdschap en vreugde kan voelen.

Inderdaad, je hebt jezelf in alles te kort gedaan en om die reden voel je geen vreugde meer. En het wordt tijd dat dat weer terug gaat komen. Lief voor jezelf te zijn. Dingen te doen waar jij je goed bij voelt en de drama buiten de deur te gaan houden. Want we zijn het zelf die de drama toelaten en vaak te lang.

Zo zie je een mens voelt altijd, ook als is het louter en alleen pijn die we voelen. Blijven hangen inde pijn kun je zelf doen, of er zelf voor zorgen weer vreugde te gaan leren voelen. En dan is er een volgende stap.

Je gevoel gaan volgen. Hoe doe je dat dan, vraagt de beller. Als je iets doet, dan voel je of dat goed voor je voelt of niet. Dan weet je dat je je gevoel volgt. Als een ander iets tegen je zegt en dat voelt niet goed, dan zegt je gevoel. Doe hier eens iets aan, want ik voel mij niet goed. Jij hebt de taak mij altijd goed te laten voelen. Dus zeg je er iets over tegen de ander. Op een manier dat je aangeeft wat datgene wat de ander doet, met jou doet. Zo is voelen verworden tot aangeven wat er in jou leeft.

En wat de ander daarmee op zijn beurt doet, is niet aan jou. Zo blijf je altijd je gevoel volgen, uit je jezelf waar nodig en groeit je zelfvertrouwen en je zelfrespect en laat je de drama en ellende buiten de deur.

Heel simpel dus, geeft de cliënt aan. Ik begrijp het nu en ga er zeker mee aan de slag. Nog wel lastig hoor, vaak voel ik het pas later. Dat is niet erg, dan zeg je het ook later, dat kan altijd toch! Inderdaad, daar heb ik niet aan gedacht, je bent een top medium.